Tips van uw witgoedmonteur

U staat er meestal niet bij stil, maar ook uw wasmachine heeft onderhoud nodig. Regelmatig de tijd nemen voor wat onderhoud aan uw wasmachine kan veel ellende voorkomen. Hou ook de witgoedmonteur buiten de deur!

Was om de 10 wasbeurten een programma op 95 graden

Uiteraard is het beter voor het milieu om op lagere temperaturen te wassen, en niet ieder wasgoed kan tegen een wasbeurt op 95 graden. Toch is dit dé manier om te voorkomen dat uw machine en uw was gaan stinken door achtergebleven wasmiddelrestanten, vet en viezigheid. Door uw machine te draaien met heet water lossen alle in de kuip achter gebleven restanten op en verdwijnen in de afvoer.

Houdt u aan de wasmiddeldosering

Doordat moderne wasmachines tegenwoordig maar weinig water gebruiken is het van groot belang om op de dosering van uw wasmiddel te letten. Gebruikt u te weinig zeep dan wordt uw was niet schoon en blijven er vuilresten achter. Gebruikt u teveel wasmiddel dan blijven er zeepresten achter in de kuip en op uw wasgoed. Denk eraan: als u minder was in de machine doet, gebruik dan ook minder wasmiddel.

Houdt uw deurmanchet goed schoon

In het deurrubber wil nog wel eens water en zeep achterblijven. Deze resten kunnen gaan stinken en ervoor zorgen dat uw was besmeurd wordt met vieze vlekken bij het uit de machine halen. Ook kunnen achtergebleven resten de rubberen ring aantasten, met lekkage tot gevolg.

Houdt uw zeep doseerbakje schoon

Het wasmiddel gaat via slangetjes van uw zeepbakje naar de trommel van de machine. Het is dus van groot belang dat u achtergebleven zeepresten verwijderd uit uw zeepbakje. Zo voorkomt u dat de slangetjes verstopt raken. Ook kan achtergebleven oude zeep uw was gek genoeg vervuilen. Regelmatig uw zeepbakje schoonmaken met heet water is dan ook raadzaam. Vergeet ook de ruimte ónder het zeepbakje niet schoon te maken.

Krijgt u onverhoopt toch problemen met uw wasmachine en woont u in het zuiden van het land, dan kunt u altijd contact opnemen met wasmachine reparatie Tilburg. Deze monteurs zijn onderdeel van www.witgoedreparatiecentrale.nl en dus volledig erkend en gecertificeerd om uw wasmachine goed te maken.