Verkeerde sleutel, toch slotenmaker met goede service

Omdat mijn vriend bij ons in zou trekken, leek het ons verstandig om een of twee extra sleutels te laten maken. Wij brachten onze reserve sleutel naar de slotenmaker, zodat deze een kopie er van kon maken. Na 2 dagen wachten, konden we de sleutel komen ophalen. Maar toen we thuis kwamen stond ons een on aangename verassing te wachten.

Mijn vriend en ik zijn naar de slotenmakers in Almere geweest, hebben betaald en onze oude reserve sleutel en de 2 nieuwe kopieën mee gekregen. Erg fijn, want nu hoefde ik mijn sleutel niet meer in de tuin te verstoppen als mijn vriend eerder thuis zou komen dan ik. Toen we thuis kwamen, en met deze sleutels de deur wilde openen ging dat alleen niet. De sleutels paste helemaal niet in het slot.

Daar stonden we dan, in de vrieskou buiten. Allebei onze telefoons waren leeg, dus we konden niemand bellen. Het was ondertussen half 6, dus de slotenmaker was al gesloten. Na een half uur kwam mijn moeder thuis, toen konden wij eindelijk naar binnen.

De volgende dag is mijn moeder terug gegaan naar de slotenmaker. Zij kwam thuis met het verhaal dat de stagiaire van de slotenmaker een fout had gemaakt.  Ze had de verkeerde sleutels terug gebracht, en de slotenmaker verwachtte elk moment een belletje van een andere familie over dat de sleutels niet meer paste.

Vreemd genoeg kwam dit belletje niet. Omdat wij niet wisten wat wij aan moesten met de situatie hebben we besloten alle sloten in het huis te vervangen. Slotenmaker Almere Stad heeft ons aangeboden dit gratis te doen, om de fout van zijn stagiaire recht te zetten.

Hier mee was alles opgelost, we hebben nieuwe sloten, en een extra sleutel voor ons huis dus mijn vriend en ik kunnen allebei gewoon naar binnen.