Zelf een slot plaatsen of laten doen?

Als je een nieuw slot wil plaatsen, is dit niet altijd makkelijk. Een slotenmaker Amersfoort bellen is altijd de beste optie, maar mocht dit om de een of andere reden niet mogelijk zijn, lees je hier hoe je een slot plaatst.

Als eerst bekijk je even welke kant de deur op draait. Het is namelijk zo dat als jouw deur de andere kant op open gaat dan de meeste deuren, je de dagschoot moet omdraaien. Aan de zijkant van het slot zie je een palletje dat je in kunt drukken met een schroevendraaier. Als je dit doet, schiet de dagschoot eruit en kun je deze omdraaien.

Daarna ga je de plaats bepalen waar het slot komt. Deze teken je af. Daarna ga je de plaats waar het slot moet komen uitboren zodat het slot in de deur kan komen. Werk dit daarna netjes af. Steek of boor ook de ruimte voor de slotplaat uit. Daarna kun je de gaten voor de deurkrukken aftekenen. Deze boor je daarna uit. Je kunt nu het slot in de deur steken en vastzetten.

Als je dit hebt gedaan, moet je ook nog zorgen dat de deur in het kozijn kan vallen. Hiervoor teken je de sluitplaat af. Dit is het plaatje dat op het kozijn komt, waar het slot in valt. Deze plaats je logischerwijs recht tegenover het slot. Zodat de dag- en nachtschoot erin komen.

Als je alles hebt afgetekend ga je ook deze gaten uitboren en uitsteken. Leg de slotplaat daarna in het kozijn en zet deze vast. Je kunt nu het beschermlipje om het kozijn heen vouwen. Deze kun je gewoon omslaan met een plastic hamer. Dit lipje is om het kozijn te beschermen tegen de dagschoot.

Nu heb je het slot geplaatst! Mocht er iets misgaan, en woon je net buiten Amersfoort, dan kan je ook altijd een slotenmaker Leusden bellen.